Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност.

Съгласен съм Не съм съгласен

Products

Mint

Price: 4,90 $

рс.

Mint

Цената е за 15 грама- стрък сушена мента.

Ментата е без съмнение една от билките, най- добре позната и най- широко използвана от българина под различни форми– по-традиционната– като напитка (чай) и по-новите– като част от хранителни добавки или мазила (най- често като екстракт от мента или ментово масло).

Ментата е род растение с няколко основни разновидности, което е широко разпространено у нас и расте както в диво състояние, така и култивирано. В медицината, както традиционната, така и модерната, се използва най- вече т.нар. черна (или люта) мента (мента пиперита– Mentha Piperita). В кулинарията пък се ползва видът мента спиката (Mentha spicata), която всички знаят просто като джоджен. Ментата представлява ниско растение, по-рядко наподобяващо малък храст, с червеникави цветове, които се появяват в периода юли-август, с характерна миризма, дължаща се на високото съдържание на ментол (отнася се най- вече за мента пиперита). Традиционната употреба на ментата в билколечението е заимствана в много направления и от съвременната медицина и фармация. Основните сфери на приложение на ментата, под формата на свежа или изсушена билка или билков екстракт.

Мента - при проблеми с храносмилането: Според най- новите данни ментата подобрява действието на жлъчния сок, който организмът използва, за да разгражда и усвоява мазнините. Същевременно билката действа успокояващо на стомашните мускули. Тези нейни действия улесняват храносмилането и намаляват отделянето на газов – най-честа причина за тежест в стомаха. Синдромът на раздразненото черво много често се третира и повлиява добре от прилагането на продукт, съдържащ мента, независимо дали става дума за билкова отвара (чай), капки (тинктура) или в твърда форма (таблетка, капсула). Синдромът на раздразненото черво се проявява с болки, повдигане, диария и прекомерно отделяне на газове. Данни от най- новите изследвания показват, че когато се прилага под формата на капсули, ментата действа най- успешно.

Back