Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност.

Съгласен съм Не съм съгласен

Продукти

Овчарска торбичка

Цена: 5,20 лв.

бр.

Овчарска торбичка

Цената е за 20 грама сушена Овчарска торбичка.

При изрично желание на клиента, в сезонът на Овчарската торбичка, може да бъде доставена прясно набрана Овчарска торбичка! Цена по договаряне!

Описание: Овчарската торбичка е многогодишно тревисто растение. Стъблата най- често са единични, прости или разклонени. Стъбловидните листа са последователни, продълговати, приседнали. Цветовете са бели, събрани в гроздовидни съцветия. Плодовете са триъгълно клиновидни шушулки с много семена. Цъфти април- август.

Разпространение: Овчарската торбичка расте като плевел и бурен по тревисти места из цялата страна до 2000 м надморска височина. Употребяема част: Използват се стръковете. Събират се по време на цъфтеж заедно с първите зелени плодчета, като стъблата се отрязват на около 25 см от върха и към тях се прибавят здравите розеткови листа. Химичен състав: съдържа биогенни аминокиселини (холин, ацетилхолин, тирамин, хистамин), флавоноиди- главно диосмин, танини, органични киселини и витамин С.

Действие: Кръвоспиращо, намаляващо кръвното налягане, засилващо маточните контракции действие.

Приложение: при маточни кръвотечения по всяко време (освен при бременност и преди раждане); при стомашни и чревни кръвоизливи, кръвотечение от носа, хемороиди;

В българската народна медицина се употребява при кръвохрачене, атеросклероза, уриниране на кръв, жълтеница, пясък в бъбреците, болести на далака, при разстройство в обмяната на веществата, болки в бъбреците и черния дроб, за подобряване храносмилането, укрепване на стомаха и далака, за понижаване на кръвното.

Външно приложение: Препоръчва се за жабурене при зъбобол, за гаргара при гърлобол, лапи за налагане при натъртвания и кървящи рани.

Вътрешно приложение: 2 с.л. от билката се слагат в 500 мл вряща вода. Ври 5 минути. Пие се.

Внимание! Да не се употребява при бременност! Начин на употреба: 2 чаени лъжички билка се запарват в 1/2 л вода.

Престоява 8 часа, след което извлекът се прецежда и се пие по 100 мл преди ядене, 4 пъти дневно. Използва се и като спиртен извлек.

Назад